Toegankelijkheidsverklaring

Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA streeft ernaar om een website aan te bieden die toegankelijk is voor een zo breed mogelijke doelgroep, ongeacht de technologie of vaardigheden waarover men beschikt. We proberen actief de toegankelijkheid en bruikbaarheid van onze website te verbeteren om te voldoen aan de geldende normen en richtlijnen. In deze toegankelijkheidsverklaring wordt uitgelegd hoe u de webinhoud voor iedereen toegankelijker en gebruiksvriendelijker kan maken, inclusief voor personen met een handicap. Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA zoekt voortdurend naar oplossingen om alle delen van de website op hetzelfde toegankelijkheidsniveau te brengen.

Sneltoetsen

Sneltoetsen geven snel toegang tot bepaalde pagina’s binnen de website. Als u de sneltoetsen wilt gebruiken, houdt u de Alt-toets ingedrukt en voert u het nummer van de sneltoets in. Op de website van Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA zijn de volgende sneltoetsen actief:

 1. Toegankelijkheidspagina
 2. Startpagina
 3. Siteoverzicht
 4. Zoeken
 5. Contact
 6. Afdrukken
 7. Navigatie overslaan

Multimedia-elementen: Afbeeldingen, video- en audiobestanden

Alternatieve en korte beschrijvende teksten zijn beschikbaar voor alle multimedia en niet-tekstuele inhoud. Er is ook een vereenvoudigde versie van de site beschikbaar waarop in plaats van alle afbeeldingen en video’s, een pagina met beschrijvende teksten wordt weergegeven. Bij alle video’s en multimedia wordt een indicatie van de grootte gegeven zodat de downloadtijd kan worden geschat. Als er software vereist is om de video’s te bekijken, wordt een link voor het downloaden van een invoegtoepassing gepubliceerd. Er wordt tevens een HTML-vervanging voor Flash Player verstrekt voor toekomstige video’s. Alle video’s worden aangeboden met afspeelsoftware waarmee de gebruiker de video kan afspelen, pauzeren, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen. Live webcasts worden na uitzending gearchiveerd zodat ze beschikbaar zijn om ze op een later tijdstip te bekijken. Er wordt geen snel knipperende inhoud geboden.

Presentatie van inhoud en indeling

Er is een strikte scheiding tussen inhoud en indeling via het juiste gebruik van HTML en CSS (Cascading Style Sheet, trapsgewijs stijlblad). Indelingstabellen worden waar mogelijk vermeden. We richten ons op het structureren van items, waardoor het mogelijk is om snel een document te doorlopen en lange teksten ruimte te geven. Dit omvat:

 • pagina’s aan het begin van een hoofdstuk die laten zien welke inhoud binnen sub-hoofdstukken wordt geboden;
 • consequent gebruik van koppen, korte inleidingen op elke webpagina en sub-koppen;
 • tabellen en lijsten met opsommingstekens om lezers te helpen;
 • grafische weergaven voor complexe inhoud.

We proberen een duidelijke navigatiestructuur te bieden waarmee u gemakkelijk en snel de inhoud kunt vinden waarnaar u zoekt. Links bevatten kenmerken van de titel die de inhoud beschrijven en betekenis hebben buiten de context.

Het gebruik van korte zinnen en alinea’s en meerdere toegangspunten naar extra informatiebronnen, bijv. via teaser elementen en gebieden met gerelateerde inhoud, maakt het gemakkelijker om de inhoud te begrijpen. Mocht u ondertussen problemen ondervinden bij toegang tot de website van Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: Vetmedica.BE@boehringer-ingelheim.com

Boehringer Ingelheim