11 maanden: welke rassen vinden de Belgen het leukst?
Junior/augustus 23

11 maanden oud: welke rassen vinden de Belgen het leukst?

Sophie Lefebvre – Dierenarts

 

Je jonge hond is 11 maanden oud en heeft zijn volwassen grootte (bijna) bereikt. Dit varieert een beetje van ras tot ras. Over rassen gesproken: er zijn heel wat verschillende soorten. Behoort jouw hond tot een van de populairste rassen in België? Laten we eens kijken welke we bij ons het meest tegenkomen en wat hun kenmerken zijn.

1) De jackrussellterriër

De jackrussellterriër is een fenomenale en dynamische jager. Hij is klein van gestalte en zijn vacht is overwegend wit met enkele vlekken (soms in ‘piraat’). Hij kan zachte of ruwe haren hebben.

2) De labrador

Goud, zwart of brons: de labrador is een veelvoorkomende familiehond. Hij is ook een dankbare hulp voor mensen met een beperking (slechtzienden of anderen).

3) De chihuahua

De chihuahua is de ster in tal van (teken)films! Een kleine hond, maar een onafscheidelijke gezel voor zijn baasje.

4) De yorkshireterriër

Bij de kleine rassen is dit sinds jaar en dag beslist de bekendste. Van de yorkshire bestaat ook een versie in twee kleuren: de biewer.

5) De Duitse scheper

Wereldwijd het populairste ras! De Duitse scheper schittert veelal als diensthond: van oudsher helpt hij de mens bij de meest uiteenlopende taken en opdrachten.

6) De maltezer

Klein en wit van kop tot teen! Een gezelschapsdier met heel wat fans, omdat hij zo lief en makkelijk in de omgang is.

7) De shih tzu

De shih tzu is een Aziatisch ras met een platte neus. Zijn zijdezachte vacht met indrukwekkende, lange haren is een droom. Bovendien is deze hond een fijne en gemoedelijke levensgezel.

8) De golden retriever

De golden retriever heeft een goudgele, halflange en lichtgolvende vacht. Hij heeft een zeer zacht, gevoelig en vriendelijk karakter. Dat maakt van hem de perfecte gezins- of assistentiehond.

9) De rottweiler

De rottweiler is een uitstekende waakhond met een indrukwekkend voorkomen. Hij heeft een frank karakter en is erg zelfzeker. Dat maakt hem ook heel geschikt als diensthond.

 

Goed om te weten!

De kleinste rassen: Chihuahua - dwergkeeshond - russkiy toy - dwergyorkshire - maltezer

De grootste rassen: Duitse dog - Ierse wolfshond - barzoi - Anatolische herder - leonberger - sint-bernard


V.U. Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA BE-CAN-0068-2023 - 04/2023


Boehringer Ingelheim