12 maanden: het volwassen leven en verjaardagsideetjes
Junior/april 23

12 maanden oud: het volwassen leven en verjaardagsideetjes

 

Sophie Lefebvre – Dierenarts

 

Maand twaalf! Het is zover: je hond is nu 1 jaar!

Wat staat er deze maand zoal op de agenda? Eerst en vooral: maak een afspraak bij de dierenarts om de check-up van je hond te voltooien en de vaccinatie te evalueren. Dit is ook het perfecte moment om zijn behandelingen tegen parasieten in te plannen voor het komende jaar.

 

En dan: hoe gaan jullie zijn eerste verjaardag vieren? Een paar ideetjes …

1) Een fotoalbum. Maak vanuit alle hoeken foto’s van je hond met originele ‘voor en na’-montages. Of waarom geen professionele fotograaf inschakelen? Zo ben je zeker van schitterende foto’s! Maar hij zorgt er ook voor dat jullie tijdens de shoot een geweldige dag met z’n tweetjes beleven.

2) Een cadeau. Wie verjaardag zegt, zegt cadeautjes! Dit is hét moment om zijn voorraad speeltjes te sorteren en aan te vullen. Er bestaan nieuwe kauwspeeltjes, maar ook spelletjes om zijn intelligentie te verhogen, die speciaal ontwikkeld zijn om honden uit te dagen.

3) Een accessoire om te gaan wandelen. Nu kun je (eindelijk) investeren in een mooie halsband of tuigje dat definitief de goede maat zal hebben (toch voor bijna alle hondenrassen).

4) Een reünie met zijn fokker. Nog een ideetje: neem nog eens contact op met de fokker om hem alle nieuwtjes te vertellen. Of nog beter, spreek af om hem nog eens te bezoeken! Dan kan je laten zien hoe je hond geëvolueerd is en alle levensgebeurtenissen met hem delen.

5) Kennismaken met broertjes en zusjes. Waarom geen ontmoeting met zijn broertjes en zusjes organiseren? De perfecte gelegenheid voor een lange wandeling. Maak er een onvergetelijke dag vol leuke anekdotes en magnifieke groepsfoto’s van!

De tijd vliegt: tijdens dit eerste jaar viel er zo veel te leren en te ontdekken. Ongelooflijk hoeveel mooie momenten er op elke leeftijd zijn. Wil je er met volle teugen van genieten? Informeer je goed en laat je adviseren, want het is ’een heel breed onderwerp. Naarmate je de hondenwereld beter leert kennen, zal je er steeds meer persoonlijke voldoening uit halen. En dat heeft ook een positieve invloed op het welzijn van je hond.

Boehringer Ingelheim