Ontworming bij de hond
Ontwormen/april 19

Je pup kan drager zijn van verschillende wormsoorten. De besmetting kan op vele manieren gebeuren: tijdens de dracht, het zogen, opname van wormeitjes die door andere besmette huisdieren zijn uitgescheiden, contact met besmette slakken, opeten van slachtafval en/of prooidieren of oplikken van vlooien tijdens de vachtverzorging.

Hoewel er vaak geen duidelijk herkenbare uitwendige symptomen zijn, kan een onbehandelde wormbesmetting de gezondheid van je pup ernstig schaden. Longworm, een opkomende aandoening die we voornamelijk bij jonge honden zien, kan zelfs dodelijk zijn!

Spoelwormen (Toxocara canis) komen veruit het meeste voor bij pups. De eitjes van deze worm zijn ook besmettelijk voor de mens.  

‹‹ Door je pup maandelijks te ontwormen tot een leeftijd van 12 maanden kan je het risico op het uitscheiden van wormeitjes tot een minimum beperken! ››“Voor mijn gezondheid en die van jullie!”
The Dog
Je pup

Als mensen spoelwormeieren binnenkrijgen, kunnen deze zich in het lichaam ontwikkelen tot larven en in het ergste geval ook organen zoals de ogen, lever of hersenen aantasten.

Vooral kinderen lopen risico, omdat ze vaak in contact komen met aarde, maar ook volwassenen kunnen besmet worden. Was daarom altijd goed je handen nadat je in de tuin hebt gewerkt en ruim de ontlasting van je hond zo snel mogelijk op. 

Boehringer Ingelheim