Mijn hond heeft roos. Wat moet ik doen?
Vacht/februari 20

Heb je al eens kleine witte schilfers op de huid en de vacht van je hond gezien? Roos kan bij honden verschillende oorzaken hebben. 

Volg onze 4 tips om de vacht van je dier goed te verzorgen en vervelende jeuk te voorkomen:

1.      Borstel hem regelmatig met een borstel die is aangepast aan zijn vachttype. Gebruik een zachte shampoo als je hem moet wassen en doe dit maximaal 1 keer per maand. De vacht onderhouden vraagt tijd, maar is wel essentieel. Regelmatig borstelen helpt om dode haren te verwijderen, zodat de huid beter verlucht wordt.

 

2.      Behandel je dier tegen parasieten. Zo voorkom je het ongewenste gezelschap van teken, vlooien of luizen, die jeuk veroorzaken en je hond aanmoedigen om te krabben.

 

3.      Pas op voor het droge klimaat. Heb je in de winter soms een trekkerige huid? Jouw hond ook! Een droog klimaat kan je hond aanzetten om zich vaker te krabben, waardoor de huid geïrriteerd raakt. In dat geval bestaan er natuurlijke sprays en oplossingen om de huid te hydrateren.

 

4.      Geef een omega 3-supplement. Een tekort aan omega 3 kan de huidbarrière veranderen en je dier vatbaarder maken voor infecties. De toevoer van poly-onverzadigde vetzuren via de voeding verbetert de kwaliteit van de huid en het uiterlijk van de vacht. Voor een hond van 10 kg mag je een halve theelepel visolie (zalm, haring, makreel...) toevoegen aan zijn gebruikelijke voeding, of voedingssupplementen geven. Ideaal voor langharige honden of tijdens de rui (lente/herfst).


Als je hond ondanks deze tips toch nog last heeft van roos, moet je een dierenarts raadplegen. 


BE-PET-0015-2020 - 02/2020

Boehringer Ingelheim