Is je kat 7 jaar of ouder?
Dierenarts/mei 20

Als je kat 7 jaar of ouder is, is het tijd voor de eerste “senior kat check-up” bij je dierenarts. Katten zijn de koningen van de camouflage en laten niet snel zien dat er iets mis is. Jij zal de eerste symptomen dus pas laat opmerken. Daarom is preventie de enige oplossing.

Herken jij dit soort gedrag bij je kat?

  • Ze drinkt meer dan vroeger (drinkt aan de kraan, uit het toilet of op andere ongebruikelijke plaatsen)
  • Ze beweegt minder (springt niet meer op de vensterbank, heeft moeite om naar de kattenbak te gaan en speelt minder dan vroeger)
  • Ze verzorgt haar vacht minder goed (haar vacht oogt vuil of dof)
  • Ze eet minder, of net meer, maar dat heeft geen invloed op haar gewicht

Al deze gedragingen kunnen de eerste tekenen zijn van een chronische ziekte bij je huisdier, zoals chronische nierziekte, hyperthyreoïdie, artrose of diabetes. Het is belangrijk dat je nu snel ingrijpt. Immers, hoe vroeger dit soort aandoeningen gedetecteerd wordt, hoe sneller je een behandeling kan opstarten om de evolutie van de ziekte te remmen en de bijhorende symptomen te verminderen.

Is je kat 7 jaar of ouder? Vul dan even onze vragenlijst in. Noteer je observaties en neem dit ingevulde formulier mee naar je volgende consultatie bij de dierenarts. Zo kan hij jouw antwoorden analyseren en met jou bespreken welke onderzoeken er uitgevoerd moeten worden.

V.U.: Boehringer Ingelheim Animal Health Belgium SA - BE-FEL-0037-2020 – 05/2020

Boehringer Ingelheim