Ontworming bij de kat
Ontwormen/april 19

Door hun natuurlijke gedrag (jagen – rondzwerven – toilettage) zijn katten blootgesteld aan een hoger risico op wormbesmettingen, zoals spoel- en lintwormen.

Hoewel er vaak geen duidelijk herkenbare uitwendige symptomen zijn, kan een onbehandelde wormbesmetting de gezondheid van je kitten ernstig schaden. 

Spoelwormen (Toxocara cat) komen veruit het meeste voor bij kittens. De eitjes van deze worm kunnen jaren overleven en zijn ook besmettelijk voor de mens.  

‹‹ Door je kitten maandelijks te ontwormen tot een leeftijd van 12 maanden kan je het risico op het uitscheiden van wormeitjes tot een minimum beperken! ››

Als mensen spoelwormeieren binnenkrijgen, kunnen deze zich in het lichaam ontwikkelen tot larven en in het ergste geval ook organen zoals de ogen, lever of hersenen aantasten

“Voor mijn gezondheid en die van jullie!”
The Cat
Je kitten

Vooral kinderen lopen risico, omdat ze vaak in contact komen met aarde, maar ook volwassenen kunnen besmet worden. Was daarom altijd goed je handen nadat je in de tuin hebt gewerkt en nadat je de kattenbak hebt verschoond.

Boehringer Ingelheim