Vlooien en teken bij de kat
Vlooien en teken/april 19

Door hun onderzoekende gedrag zijn kittens vaak extra gevoelig aan een besmetting met vlooien & teken. Bescherm ze daarom het hele jaar door!

‹‹ Wist je dat kattenvlooien ook mensen kunnen bijten? En niet alleen dat, als je per ongeluk een vlo inslikt, kan je zelf met lintwormen besmet worden! ››  

Op het moment dat je vlooien in de vacht van je kitten ontdekt, hebben ze zich meestal al in het hele huis genesteld, en kan het maanden duren vooraleer je van deze beestjes verlost bent. Voorkomen is gemakkelijker dan genezen ! 

TEKEN

Omwille van de klimaatverandering en het vele reizen van mens en dier neemt het aantal tekenbesmettingen toe de laatste jaren. Teken zijn niet alleen weerzinwekkend, ze kunnen ook ernstige ziektes veroorzaken.

‹‹ Tekenoverdraagbare ziektes zijn moeilijk te diagnosticeren en te behandelen. Voorkom problemen en bescherm je kitten tijdens het tekenseizoen. ››

Katten nemen ook vaak teken mee naar huis. Maar voor je ze ziet, heeft de kat ze vaak al verwijderd tijdens het poetsen. Hoewel klinische infecties door een tekenbesmetting bij katten aanmerkelijk minder vaak voorkomen dan bij honden, kunnen in enkele gevallen ernstige ziekten ontstaan.

Bekijk het actuele risico op vlooien en teken in je streek of op je vakantiebestemming op

www.fleatickrisk.comBoehringer Ingelheim