Voeding voor de kat
Voeding/april 19

Je kitten is in volle groei en heeft een aangepaste voeding nodig. U kiest daarom het beste voor kitten voeders van bekende fabrikanten. 

Je hebt de keuze uit natvoer (blikjes of zakjes) en droogvoer (brokken). Brokken zijn handig en hebben voordelen voor de gezondheid van het gebit van je kitten. Geef elke dag de hoeveelheid voeder die vermeld staat op de verpakking. 

‹‹ Van nature eet een kat meerdere malen per dag. Blijf daarom ook als de kat volwassen is kleine porties zeker 4x per dag geven. ›› 

Denk eraan: katten zijn geen kleine honden. Hondenvoer hoort niet thuis in een kattenmaag! Vermijd ook de volgende voedingsmiddelen, aangezien ze zeer gevaarlijk kunnen zijn voor je kat: chocolade, ajuin, look, koffie, thee, druiven, rozijnen & avocado.

Zorg dat je kat altijd over vers water beschikt. Dit is vooral van belang wanneer je voornamelijk droogvoer geeft. In huishoudens met verschillende katten is ook aan te raden om meerdere drinkbakjes te plaatsen.

Zet het drinkbakje niet direct naast het voerbakje. Gebrek aan beweging en te veel voer kunnen ook bij katten tot overmatige gewichtstoename en obesitas leiden. Katten met overgewicht lopen meer risico op allerlei ziekten, zoals diabetes (suikerziekte) en gewrichtsklachten. 

Boehringer Ingelheim